De Kleine Parade (Volwassenen) 2013

de kleine paradeZaterdagavond 26 januari, 2 februari en 9 februari 2013.

De musicalafdeling van Caecilia viert haar tienjarig jubileum met  ‘De Kleine Parade’, een productie van Wim Sonneveld. De musical speelt zich af in 1933, waarin het adellijke milieu zich op een zeer neerbuigende, maar vooral humoristische wijze, onderhoudt met het volk uit de lagere klasse.

Alles draait om de adellijke familie Wentinck, en Gravin Knal van Hoevelaecke en hun dienstbodes. Volksjongen Tom Ankerblom, komt in  aanraking met de familie Wentinck door een weddenschap, aangegaan door dochter Therèse. Langzamerhand verliezen de adellijke personen hun macht en aanzien, hetgeen wordt versterkt nadat familielid Betty van Warnincksfeldt uit het adellijke milieu stapt.

Tom Ankerblom daarentegen wint juist terrein als hij uitgroeit tot een succesvol zakenman. Een bekend nummer uit de musical is het loflied op Dora gezongen door de dienstbode Hein, alsmede het lied ‘Lieve Heer doe mij een lol’.

Regisseur: Anja Eilander
Muzikaal leider: Janneke Boonstra
Choreografie: Marjolaine Glas