Minoes (Kids) 2014

MinoesZaterdagavond 27 september, zondagmiddag 28 september en zondagmiddag 5 oktober 2014.

Het stuk ‘Minoes’ is geschreven door Annie M.G. Schmidt en gaat over Tibbe, de wat verlegen journalist van de plaatselijke krant, die door de hoofdredacteur op het matje wordt geroepen. Tibbe schrijft te veel over katten en komt met te weinig nieuwtjes. Als dat niet veranderd wordt hij ontslagen. Tibbe zit met de handen in het haar, hij weet niet hoe hij aan nieuws voor de krant moet komen. Wanneer hij verdrietig op zijn zolderkamertje zit, duikt een vreemde jongedame op, Minoes.

Minoes vertelt Tibbe interessante nieuwtjes die zo de krant in kunnen, maar Tibbe vraagt zich af, hoe zij dit allemaal weet. Dan vertelt Minoes hem dat zij met katten kan praten omdat ze eigenlijk zelf ook een kat is. Dat gelooft Tibbe natuurlijk niet. Terwijl Tibbe dankzij de katten zorgt voor een goed gevulde krant, zoekt Babet, de zus van Minoes uit hoe het komt dat Minoes in een mens is veranderd. Dit verhaal heeft nog veel meer ontwikkelingen en wordt ondersteund met leuke liedjes en dans.