Repelsteeltje (Kids) 2015

repelsteeltjeZaterdagavond 3 oktober, zondagmiddag 4 oktober, en 11 oktober 2015.

Eigenlijk mogen we wel veronderstellen dat het sprookje Repelsteeltje, uit de koker van de gebroeders Grimm wel bekend is.

In een koninkrijk woonde een molenaar. Hij is een fantast, en als hij in het bijzijn van de koning over zijn dochter vertelt dat deze goud kan spinnen, neemt de koning haar mee. Hij sluit haar op en dwingt haar deze vaardigheid te laten zien.
Zij kan dit natuurlijk niet, maar dan verschijnt er een toverdwerg. In ruil voor haar ketting spint hij het stro tot goud. Maar dan moet ze het kunstje herhalen, wat haar haar ring kost en nog een keer, maar dan heeft ze niets meer. In ruil voor haar kostbaarste bezit doet de dwerg het kunstje voor de laatste maal. De molenaarsdochter trouwt met de prins.
Als zij een kind krijgen verschijnt plotseling Repelsteeltje ten tonele, om zijn beloning op te eisen. Het kind. Tijdens het drama wat volgt geeft de dwerg nog één keer toe. Als ze er in slaagt zijn naam te raden, mag ze het kind houden…

Regie: Anna Crott
Muzikaal leider: Sasja Bijvoet
Choreografie: Marjolaine Glas